2024 Elektrikli Lotus Emeya Sedan Özellikleri

Uzun süredir beklenen Lotus Emeya sedanın kamuflajlı son prototipi, aracın tanıtımından hemen önce test edilirken görüntülendi.
07-09-2023 09:44 - 22546 Okundu

Yeni otomobil Lotus Eletre SUV'un izinden gidiyor ancak SUV'un sedan haline getirilmiş bir kopyası olmak yerine kendine özgü bir tarza sahip olacak.

Nurburgring yakınlarında çekilen bu özel prototip, siyah, gri ve beyaz kamuflajla gizlenmiş olsa da, otomobilin üretime hazır gövdesiyle donatılmış. Emeya'nın ön panosunun en ilgi çekici yönlerinden biri, her iki tarafta bulunan iki LED gündüz farları. Ana farlar daha sonra tampondaki küçük bir girintiye yatay olarak yerleştirilmiştir. Ayrıca nispeten büyük bir ızgara da dikkatinizi çekecektir. Bir elektrikli araç için oldukça büyük.

Yeni Lotus sedanın tavan çizgisi ve arka camı oldukça şık ve bize Audi A7 Sportback'i hatırlatıyor. Bir de iç mekan var. Bu prototip Lotus Eletre ile aynı dört kollu direksiyon simidine sahip.

Emeya'nın güç aktarma organlarının birçoğunu Eletre'den ödünç alması bekleniyor. Bunlar arasında aynı 112 kWh batarya ve sırasıyla 603 hp ve 905 hp güç üretebilen bir çift çift motor yer alabilir.