2024 Makyajlı VW Golf GTI Küçük Değişiklikleri Test Edilirken Görüntülendi

Volkswagen, yenilenen modelinin testlerine başladı.
05-10-2023 08:40 - 21809 Okundu

Nihayet sekizinci nesil Golf'ün biraz yenilenme zamanı geldi ve fotoğrafçılar Volkswagen mühendislerini GTI'ı test ederken yakaladı.

Önden başlarsak, Golf GTI, Golf ailesinin daha az sportif diğer üyelerinde test edildiğini gördüğümüz gibi yeni, daha da ince farlara sahip olacak.

 Ayrıca, alt ızgara da bu güncellemeyle birlikte değiştirilecek. Petek ızgaranın kenarlarındaki siyah bant değişikliği gizlemeye çalışsa da, yakından bakıldığında trim parçasının aslında daha aşağıya ve daha sonra ızgaranın içine doğru uzandığı görülüyor.

Arkadaki değişiklikleri görmek daha zor, ancak arka lambaların etrafındaki bazı kırışıklıklar VW'nin kamuflaj kullanıyor olabileceğini gösteriyor. Yine de en büyük değişiklik muhtemelen içeride gerçekleşecek.

Önceki casus fotoğraflarda VW'nin Golf'ün eski bilgi-eğlence sistemini 15 inçlik yeni bir ekranla değiştirdiğini görmüştük. Bu, yorumcuların Mk8 Golf'e yönelttiği en büyük eleştiriyi çözmeyi vaat ediyor.

VW'nin GTI'ın güç aktarma organları için herhangi bir güncelleme planlayıp planlamadığı belli değil. Model şu anda Avrupa'da 241 hp (180 kW/245 PS) güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli motorla sunulurken, Clubsport modeli 296 hp (221 kW/300 PS) güç üretiyor.

Güncellenmiş Golf için henüz resmi bir lansman tarihi açıklanmadı, ancak Volkswagen'in 2024 yılında tanıtması bekleniyor.