2024 Renault Kardian Fiyatı Ne Kadar? Türkiye'ye Gelecek mi?

Renault, yeni modelini ülkemizde satışa sunmayacak gibi duruyor.
26-10-2023 12:13 - 15298 Okundu

Subcompact, B-segmenti SUV, diğer uluslararası pazarlara sunulmadan önce ilk olarak Güney Amerika'da piyasaya sürülüyor. Yeni model, küçük SUV'lardan büyük kamyonetlere kadar her şeyde kullanılabilen yeni bir modüler platform etrafında inşa edilen ilk Renault aracı.


4,119 mm uzunluğunda ve 2,604 mm dingil mesafesine sahip olan Kardian, Avrupa'daki Captur'dan biraz daha küçük ancak benzer bir bel çizgisine ve bölünmüş C sütunu uygulamasına sahip. Tasarımın asıl farklılaştığı yer ise burun kısmı: Captur, etrafını saran pençe şeklinde DRL'lere sahip geleneksel farlara sahipken Kardian, SUV'a daha maço bir görünüm kazandıran bölünmüş bir far düzenine ve daha büyük, daha kare bir ızgara açıklığına sahip. Kardian ayrıca 80 kg yük taşıyabilen ve hatta araç boyunca sökülüp yeniden takılabilen büyük tavan rayları sayesinde daha pratik olmayı vaat ediyor.

Sert duruşu ve patinaj plakalarına rağmen Kardian sadece ön tekerleklere güç sağlıyor. Bu güç, çift debriyajlı bir şanzımana bağlanan ve 123 hp (125 PS) ve 220 Nm tork üreten 1.0 litrelik üç silindirli turboşarjlı bir motordan geliyor.  

Kabinde 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi, kablosuz Apple CarPlay işlevi ve ayrı dijital gösterge paketi bulunuyor. Renault, kör nokta izleme ve çoklu görüş kamera sistemi sunan türünün tek otomobili olarak güvenlik konusunda da büyük olduğunu söylüyor. Adaptif hız sabitleyici, otomatik acil frenleme ve yokuş kalkış desteği de paketin bir parçası.

Renault ilk olarak Brezilya'daki Curitiba fabrikasında üretime başlayacak, ardından Fas'taki Kazablanka fabrikasını da içine alacak şekilde operasyonu genişletecek.