2024 Volkswagen Passat - fiyat, özellikler ve çıkış tarihi 2023-02-17

Passat artık sedan olarak değil staton wagon olarak yollarda olacak.
17-02-2023 07:23 - 17651 Okundu

Bir dönem Türkiye'de üretileceğine dair haberler çıkmış ancak yaşanan gelişmelerden dolayı bu yatırım iptal olmuştu. Ancak Passat, Avrupa'daki varlığını hala devam ettiriyor. Şirket, tamamen yeni B9 nesli otomobil üzerinde çalışıyor.

2024 model yılı için kompakt sedan, artan dingil mesafesi sayesinde daha az kompakt hale geliyor diyebiliriz. Yeni Passat'ın artık sedan seçeneği olmayacak.  Volkswagen, yeni modeli sadece   bi station wagon olarak sunmaya karar verdi.

B9'un kabininde, Golf'ten izler göreceğimizi biliyoruz. Küçük bir dijital gösterge grubu,  yeni bir kare bilgi-eğlence ekranlı tablet ön panelin ortasına yer alacak.

Ancak Passat elektrikli motor ile sunulmayacak.  VW'nin 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motoruyla eşleştirilmiş bir elektrik motorundan oluşan bir PHEV olacak. Emisyonları düşük tutmak için 48 volt hafif hibrit teknolojisi ile artırılsa da, daha basit benzinli ve dizel seçenekleri de olacak. Ancak Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa satışlarının yüzde 70'inin elektrikli olmasını planladığından, bu versiyon benzinli ve dizel olarak gelen son Passat olacak.