VW, Wolfsburg Fabrikasında Yeni Bir Elektrikli SUV Üretecek

Volkswagen, elektrikli araçlar için yatırımlarına devam ediyor.
09-12-2022 08:44 - 17409 Okundu

Volkswagen bu hafta, ilk elektrikli araçlarını üretime hazırlanmak için Wolfsburg fabrikasına 460 milyon € yatırım yapacağını duyurdu. Fabrika, 2023 yılında MEB platformuna dayalı araç üretimine başlayacak.

Alman otomobil üreticisinin CEO'su Thomas Schäfer, ID 3 hatchback'in üretiminin 2023'te başlayacağını ve tam üretimin 2024'te beklendiğini söyledi.

“Volkswagen, herkes için elektromobiliteyi temsil ediyor. Wolfsburg da bu başarı öyküsünün bir parçası olacak. ID 3 rampası, ana tesisimizin elektrifikasyonuna yönelik ilk önemli adımdır."  dedi Schäfer.

  ID 3 hatchback'i, MEB+ platformunu temel alan henüz isimsiz bir crossover takip edecek.

Volkswagen'e göre MEB+ platformunun birincil avantajı yeni piller olacak. Otomobil üreticisi, kendi "birim hücre" teknolojisini kullanarak, araçlarının şarj başına 700 km'ye kadar çıkabileceğini söylüyor. Yeniden doldurulmaları gerektiğinde, bu teknolojiyi kullanan araçlar 200 kW'a varan hızlarda şarj olabilecek.

 MEB+ platformunun yaklaşımı henüz normal MEB platformunun rafa kaldırıldığı anlamına gelmiyor. Volkswagen, 2026 yılına kadar MEB platformuna dayalı 10 yeni elektrikli modeli piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor.