2024 VW ID 7 Elektrikli Sedan 700 Km Menzille Geliyor

ID Aero konseptinin üretim versiyonu 2023'ün ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek.
04-01-2023 08:37 - 14247 Okundu

Tasarım açısından VW ID 7, Haziran 2022'de tanıtılan ID Aero konseptine çok benziyor ve aerodinamik siluetini koruyor, ancak bazı detaylar üretim için yumuşatılmış. Bunlar arasında daha basit LED aydınlatma birimleri, daha büyük ayna kapakları,   yeniden tasarlanmış tamponlar ve daha küçük çaplı alaşım jantlar yer alıyor.

  Bilgi-eğlence sistemi için büyük 15 inç   tablet tarzı dokunmatik ekran, küçük bir dijital gösterge paneli ve VW'nin artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı kombine ediliyor.

İç mekanın öne çıkan özelliği, dijital olarak kontrol edilen "Akıllı Hava Çıkışları"dır. VW'ye göre sistem, sürücüyü anahtardan tanıyor ve onlar araca binmeden önce içini soğutuyor veya ısıtıyor. Klima sistemi, havayı otomatik olarak geniş alanlara dağıtabilir veya akışı yolcuların vücuduna doğru yönlendirebilir. Bu işlevler, merkezi dokunmatik ekran aracılığıyla veya sesli komutlar kullanılarak her yolcu için etkinleştirilebilir.

ID.7, 2.969 mm dingil mesafesine sahip olacak.

VW ID.7 Avrupa, Asya (Çin) ve Kuzey Amerika olmak üzere üç kıtada satışa sunulacak. Resmi lansmanının 2023'ün ikinci çeyreğinde yapılması planlanıyor. Avrupa pazarları için üretim, ID.4 ile birlikte Almanya'daki Emden fabrikasında gerçekleştirilecek.