2025 Opel Frontera, Bu Yıl Elektrikli SUV Olarak Geri Dönecek

Opel, Frontera modelini bu yılın sonlarına doğru tanıtacak.
05-02-2024 11:00 - 264 Okundu

Opel, yeni Frontera'nın  bataryalı elektrikli bir araç olarak satılacağını duyurdu.

Avrupalı otomobil üreticisi Frontera ismini ilk olarak 1991-1998 yılları arasında Isuzu Wizard'ı temel alan bir SUV için kullanmıştı. Birinci nesil modelin üretimi sona erdikten sonra Opel, Frontera B olarak bilinen ikinci nesil modeli üretmeye başladı. 2004 yılında üretimine son verilen üçüncü nesil model, öncekilerden çok farklı olacak şekilde şekilleniyor ve Crossland' in yerini almaya hazırlanıyor.

Opel, yeni modelin "Opel'in cesur ve saf tasarım felsefesinin yeni ve sağlam bir yorumunu sergileyeceğini" ve aynı zamanda markanın yeni 'Blitz' amblemini kullanan ilk modeli olacağını söylüyor. Frontera'nın yan profilini gösteren bir teaser, nispeten düz bir tavan ve geniş yan camlarla oldukça büyük olacağını gösteriyor. 

Opel yeni Frontera'nın "yüksek bir alan ve çok yönlülük seviyesine sahip olacağını ve böylece hem aktif bir yaşam tarzına sahip müşterilere hem de ailelere hitap edeceğini" söylüyor.

Opel CEO'su Florian Huettl, "'Frontera' ismi yeni heyecan verici SUV modelimiz için ideal" diye ekledi.  

Şirket önümüzdeki haftalarda yeni Frontera ile ilgili ilk görüntüleri ve ek ayrıntıları yayınlayacak. Bu yıl yeni nesil Opel Grandland'in elektrikli versiyonuyla birlikte piyasaya sürülecek.