Audi 2025’ e Kadar 20 Elektrikli Model Tanıtacak

20 elektrikli aracın yanında 12 tane de suv modeli gelecek.
18-09-2018 09:23 - 20361 Okundu

Audi, yeni E-Tron’ un lansmanında 7 yıllık planlarından da bahsetti. Toplamda 12 yeni elektrikli otomobil ve 12 elektrikli suv modeli markanın gelecek yıllarda gerçekleştirmek istediği planları arasında yer alıyor.

Teslma Model X’ e rakip olması beklenen e-Tron Sportback 2019’ da piyasaya sürülecek.Yeni model de Volkswagen’ in MLB Evo platformunu kullanacak.

E-tron ailesinin bir başka üyesi ise Kasım ayındaki Los Angeles Motor Show’da konsept olarak tanıtılacak. Audi e-tron GT konsepti,Pebble Beach fuarında tanıtılan PB18 e-tron konseptindeki birçok teknolojiyi kullanacak.Yeni E-tron GT, Porsche Taycan’da kullanılan J1 platformunu kullanacak ve 2021 yılında satışa sunulacak.

Diğer bir E-tron modeli ise A3 boyutlu yeni bir araç.Saydığımız modellerin dışında bazı modeller sadece Çin pazarında satışa sunulacak.

Audi ayrıca, yeni suv ve sedan modelleri destekleyecek olan yeni bir platform üzerinde çalıştığını da açıkladı.Bu projede Porsche ile birlikte çalışılıyor.

Tam elektrikli araçların piyasaya sürülmesinin yanı sıra, Audi ayrıca hibrid modellerinin de artacağını belirtiyor.2025 yılına kadar 8 yeni hibrit model ile tanışacağız.

Audi’ nin Q Serisi, 2025 yılına kadar 12 yeni model ile genişletilecek.Bunlardan yedisi e-TRON ismi altında adlandırılacak. Diğer modeller ise Q4, Q6, Q1 üzerinden geliştirilecek.