Audi RS6 Avant GT, 621 HP Güç İle Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor

RS6 Avant GT, karbon fiber bileşenlerin yanı sıra gelişmiş bir motora sahip.
06-02-2024 10:00 - 222 Okundu

Audi, RS6 Avant GT'yi  "model serisinin zirvesi" olarak tanıttı. Bu özel versiyonun, otomobilin daha alçak ve geniş görünmesini sağlamak için karartılmış bir ızgara ve tampona sahip olması aracı daha da özel kılıyor. Modelde ayrıca  açıkta bırakılmış vurgulara sahip bir karbon fiber kaput bulunuyor. Ön çamurluklar da karbondan yapılmış ve "tekerlek kemerindeki hava basıncını azaltan ve fren soğutmasını iyileştiren" havalandırma deliklerine sahip.

Performans temasına sadık kalan vagon, "çırakların konsept otomobilinden neredeyse 1:1 oranında alınan" motor sporlarından esinlenen bir çift kanatla donatıldı. Tavan rayları da "daha düz, daha sportif bir siluet" için kaldırılırken, dikey reflektörlü devasa bir difüzör otomobilin genişliğini vurgulamaya yardımcı oluyor.

Tasarımcılar diğer alanlarda, karbon fiber aynalar ve parlak karbon fiber aksanlar kullanmışlar. Bunlara renkli rozetler ve beyaz renkte sunulan 22 inçlik özel jantlar eşlik ediyor. Renklerden bahsetmişken, model göz alıcı grafiklerin yanı sıra Arkona Beyazı, Nardo Grisi, Chronos Gri Metalik, Madeira Kahverengi Metalik veya Mythos Siyah Metalik gövde renklerine sahip.

Alıcılar ayrıca kırmızı emniyet kemerleri, özel paspaslar ve orta konsolda ayrı ayrı numaralandırılmış bir vurgu bulacaklar. 

Performans cephesinde, araç 621 hp (463 kW / 630 PS) ve 850 Nm tork üreten çift turbo 4.0 litrelik bir V8'e sahiptir. Bu, standart modelden 30 hp (22 kW / 30 PS) ve 50 Nm daha fazladır.

Ham rakamlar açısından RS6 Avant GT 0-100 km/h hızlanmasını 3,3 saniyede tamamlıyor ve 200 km/h hıza 11,5 saniyede ulaşıyor.

Üretim 660 adetle sınırlı olacak ve teslimatların ikinci çeyrekte başlaması planlanıyor. Bileşenlerin elle monte edilmesi için bütün bir gün harcanıyor ve bu da fiyatların neden Almanya'da 219,355 € 'dan başladığını açıklamaya yardımcı oluyor.