BMW, On Yıl İçinde Altı Elektrikli Aracı Piyasaya Sunacak

BMW 2030 yılına kadar, Neue Klasse platformunu temel alan ve ilk ikisinin orta boy segmentte rekabet etmesi beklenen 6 yeni bataryalı-elektrikli aracı piyasaya sürmeyi planlıyor.
25-01-2024 11:00 - 275 Okundu

Yeni mimarinin merkezinde, aracın gövde yapısının bir parçasını oluşturan ve hem ağırlığı hem de maliyetleri azaltan yeniden tasarlanmış bir batarya paketi bulunacak. Paketlemeyi iyileştirmek, paketin yüksekliğini azaltmak ve enerji yoğunluğunu artırmak için BMW ayrıca silindirik hücrelerden prizmatik hücrelere geçecek.

BMW, Neue Klasse araçlarında piyasaya sürülecek olan altıncı nesil eDrive sisteminin, önceki sisteme göre %30 daha fazla menzil ve %30 daha hızlı şarj sunacağını ve aynı zamanda verimliliği %25 oranında artıracağını söylüyor. Bu yeni sistem 800 voltluk bir mimariye dayanıyor ve aynı zamanda mevcut eDrive sistemine göre %40 daha uygun maliyetli olacak.

Bu yeni platformun desteklediği ilk model,  X3'ü temel alan mevcut modelin yerini alacak olan ikinci nesil iX3 olacak. Bu modelin 2025'in sonlarında piyasaya sürülmesi ve Macaristan'daki fabrikada üretilmesi beklenirken, uzatılmış dingil mesafesi versiyonu Çin'de üretilecek ve satılacak. Ertesi yıl BMW, mevcut 3-Serisi'ne benzer boyutlarda ve Münih'teki fabrikasında üretilecek bir elektrikli sedan ile bunu takip edecek ve üretim daha sonra Meksika ve Çin'e yayılacak.

Bu iki modelin ardından iX4 olarak adlandırılan coupe tarzı bir sedan gelecek ve bunu 2027'de geleceği söylenen bir station wagon versiyonu izleyecek.  

Bu yeni modellerin her birinin gelişmiş alt yapılarla gelmesinin yanı sıra, BMW'nin geçen yıl tanıttığı Vision Neue Klasse ile benzer stil unsurlarını benimseyerek BMW'nin mevcut modellerinden oldukça farklı görünmeleri bekleniyor.