Çinli Chery İngiltere ve Avrupa'da Elektrikli Araç Üretmek İstiyor

Chery, gözünü İngiltere ve Avrupa pazarına dikti.

Çin otomobil endüstrisi, her yıl Rusya ve Meksika'ya bir milyondan fazla otomobil ihraç ederek Japonya'yı en çok otomobil ihraç eden ülke konumuna getirmiş görünüyor ve hedef listesinde sırada Avrupa var.  

Financial Times'ın haberine göre Chery, biri İngiltere'de diğeri de Avrupa anakarasında olmak üzere, bu on yılın sonundan önce faaliyete geçebilecek bir çift fabrika inşa etmeyi düşünüyor.  

Honda, kısmen Brexit nedeniyle Swindon'daki fabrikasını kapatarak 2022'de İngiltere'den çekildi ve BYD de aynı nedenle İngiltere'de bir fabrika kurmaktan vazgeçti. Ancak Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararı, her yıl 2 milyon yeni otomobilin satın alındığı pazarın büyüklüğünün ayrı bir fabrikayı gerektirecek kadar büyük olduğunu düşünen Chery'yi etkilemişe benzemiyor. 

Şirketin modelleri, AB'nin Çin'in otomobil üreticilerine verdiği devlet sübvansiyonlarını soruşturduğu bir dönemde Avrupa yollarına çıkacak, ancak Chery'nin yöneticisi, yerleşik rakiplerini büyük ölçüde alt edeceği konusunda endişelenmememiz gerektiğini söylüyor.


Chery, ucuz fiyat sunmak yerine, yedi yıllık cömert araç garantileri ve aküler için sekiz yıllık teminat ile alıcıları cezbetmeyi hedefliyor.