Ford Branco Suv Testlere Devam Ediyor 2018-09-07

Şuan için Fiesta kasası ile test edilen araç, Focus temelli bir suv modeli olarak yollara çıkabilir.
07-09-2018 10:04 - 22722 Okundu

2020 yılına kadar suv segmentindeki model sayısını biraz daha arttırmak isteyen Ford, geçtiğimiz haftalarda Mustang tabanlı bir SUV modeli üretmek istediğini açıklamıştı.Bu modelin dışında bir B segmentine özel bir suv üretme planı da olan Ford, anlaşılan bu modeli için çalışmalara başladı. Yeni model Fiesta kasası ile görülse de Focus temelli bir suv model olacak.

Kış testlerinde de gördüğümüzde Fiesta' nın aynı kasası ile görüntülenen Branco, bu sefer daha kısa bir aks mesafesine sahip kasa ile teste çıkmış.Ayrıca eski prototipte gördüğümüz 5 bijon da bu test aracında kullanılmamış.Ayrıca aracın genişliği de biraz daha arttırılmış.

Süspansiyonu da yükseltilen model, suv modeli olacağını kanıtlıyor.Ayrıca sağdan direksiyonu sahip olması aracın belli bir pazara değil tüm dünya pazarlarına yönelik olarak geliştirildiği anlamına geliyor.Focus modeli üzerinden geliştirileceği için Focus' un altyapısını Branco'da da göreceğiz.

Off-road kabiliyetine sahip olması beklenen model, tasarımını 1960' lı yıllardan alacak. O yıllarda üretilen Branco' nun tasarımını biraz daha modern hale getirip yeni bir model çıkartmak isteyen Ford, bakalım bu konuda başarılı olabilecek mi.Tasarımını Branco'dan alan model, birçok parçasını ve motor seçeneklerini Ford Kuga modelinden ödünç alacak.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve dört silindili turbo motorlar da aracın performansını arttıracak. Maceracı kişileri hedef alan bir model olmasını beklediğimiz Yeni Branco,  2020 başlarında piyasaya sürülecek.