Ford Otosan, Ford Trucks İle Ortadoğu'da

Brezilya’dan Çin’e Ford Otosan mühendisliği damgası vuran Ford Otosan, büyük hızla devam ettiği bayi yapılanmasını Ortadoğu’ya taşıyor.
19-11-2014 11:00 - 19107 Okundu

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, yatırımlarını Ortadoğu Bölgesi’nde sürdürüyor. Global ürün geliştirme faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirilen ve Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks çekici ve kamyonları, Global Kamyon Anlaşması ile Brezilya’da ortak parçaların üretilmesi konusunda işbirliğinden Çin’de JMC markası ile gerçekleştirilen lisans anlaşmasına uzandı. Ford Otosan’ın ağır ticaride global bir oyuncu olma yönünde attığı adımlar, şimdi de Ford Trucks’ın Ortadoğu Bölgesi’nde faaliyete geçen ofisi ve tesis yapılanması ile sürüyor.

Rusya, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç edilen Ford Trucks markasının Dubai’de kurulan yeni Ford Trucks ofisi ile müşteri taleplerine daha hızlı cevap vererek bölgede daha etkin olması hedefleniyor. Ford Trucks operasyonu kapsamında ayrıca Suudi Arabistan’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentleri Riyad ve Dubai’de yeni tesisler açıldı.