Ford' un Yeni Suv Modelinin Adı Ne Olacak

Mustang tabanlı yeni suv modelinin adının Mach 1 olacağı söyleniyordu.
31-08-2018 10:11 - 22275 Okundu

Ford, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Amerika'da artık sadece Mustng modelini üreteceğini ve diğer binek modellerin üretimini durduracağını belirtmişti.Avrupa'da da benzer bir politika izleyen olan Ford, C-MAX ve S-MAX modellerinin fişini çekme kararı aldı.Bu kararların alınmasındaki en önemli etken ise suv ve crossover modellere olan ilginin daha çok olması ve bu segmentin geleceğinin daha parlak olması.Bu nedenle üretilecek yeni modelin adının da Mach 1 olacağı tahmin ediliyordu.

Ford, yaptığı bir başka açıklamada ise yeni suv modelinin Mustang tabanlı olacağını ve elektrikli motor ile yollara çıkacağını kamuoyu ile paylaşmıştı.

2020 yılında piyasaya çıkacak olan yeni suv modelinin adının Mach 1 olarak düşünülmediği ve hatta kullanılma ihtimalinin bile olmadığı açıklandı.Açıklamanın sahibi ise Ford yetkilisi Jim Farley.

Ford' un yeni geliştireceği platform üzerinde geliştirilecek olan suv modeli, Mustang'den izler yaşıyacak ve sıfır emisyon ile çevreci bir model olacak.Elektrikli motorun 500 km'ye kadar menzil mesafesi sunacağı ve Tesla Model X ile rekabet edeceği de belirtiliyor.