Ford, Yeni Nesil Avrupa Elektrikli Araçlarında VW'nin Platformunu Kullanmayacak

Ford, Alman otomobil üreticisinin elektrikli araç platformunu bazı Avrupa araçlarında kullanmak için Volkswagen ile bir anlaşma imzalamıştı..
17-01-2023 11:40 - 17269 Okundu

Bu on yılın ortasından itibaren otomobil üreticisinin Avrupa şubesi, başka bir marka yerine Ford tarafından geliştirilen bir EV platformunu kullanmaya başlayacak. Ford'un Avrupa elektrikli araç başkanı Martin Sander, Financial Times'a verdiği demeçte, yeni platformun mühendisliğinin ABD'de yapıldığını söyledi.

Ancak Sander'e göre bu, diğer üreticilerle tüm işbirliğinin sonu anlamına gelmiyor. Ford, ister VW ister "başka bir şirket" olsun, diğer üreticilerin platformlarında geleceğin araçlarını üretmeye açıktır.

Şimdilik Ford ve VW arasındaki iş birliği elektrikli olmayan araçlar alanında da devam ediyor. Ford hala Volkswagen Amarok'u ve Alman otomobil üreticisi için ticari bir minibüs inşa ediyor.

On yılın sonuna kadar içten yanmalı motorları kademeli olarak devre dışı bırakma planları olsa da, bu hizmeti VW için ne kadar daha uzun süre sağlayabileceği belli değil.