Hyundai ve Kia Güney Kore'de Elektrikli Araç Fiyatlarını Düşürecek

Hyundai ve Kia, ülke genelinde devlet sübvansiyonlarının genişletilmesi sayesinde Güney Kore'de sattıkları çeşitli elektrikli araçların fiyatlarını düşürecek.
29-09-2023 09:36 - 22339 Okundu

Hyundai, Ioniq 5, Ioniq 6 ve Kona EV'nin fiyatlarının Güney Kore genelinde düşeceğini doğruladı. Ioniq 5'in başlangıç fiyatı %8'lik önemli bir indirimle 46 milyon won'a (34.100 $) düşecek.  

Buna ek olarak, Kia EV6, Niro EV ve Niro Plus için fiyat indirimlerini onayladı. Hem Kia hem de Hyundai'nin fiyat indirimleri Ekim ayında yürürlüğe girecek ve 2023 yılının sonuna kadar devam edecek.

 Lee, "Yabancı otomobil üreticileri yeni modeller piyasaya sürebileceğinden önümüzdeki yıl Kore'de fiyat savaşı yoğunlaşacak," dedi. "Çin'de üretilen ABD veya Avrupa markaları popülerlik kazanabilir."

Kore hükümeti, sübvansiyonların ülkedeki elektrikli araç satışlarının yeniden rayına oturmasına yardımcı olacağını umuyor. 2023'ün ilk sekiz ayında ülke genelinde toplam 67.654 elektrikli araç satıldı ve bu önemli bir rakam olmakla birlikte, geçen yılın aynı döneminde satılan 71.744 adedin gerisinde kaldı.  

Kia geçen hafta Güney Kore'deki en uygun fiyatlı elektrikli aracını tanıttı. Ray olarak adlandırılan aracın fiyatı sadece 20,500 $'a eşdeğer.