Jaguar'dan Yeni Bir Model Geliyor

Modelin kod adı Project 9 olarak açıklandı.
28-04-2018 22:50 - 20797 Okundu

İngilizce otomobil markası Jaguar, model ailesini genişletmeye devam ediyor.Daha önce Project 7 kod adı ile F-Type modelini tanıtan marka, ardından da Project 8 kod adı ile XE modelini tanıtmıştı.Şimdi de Project 9 kod adını verdiği yeni bir model tanıtmaya hazırlanıyor.

Jaguar' ın performans departmanı tarafından yapılan açıklamada Project 9' un hayata geçirileceğini ancak yeni model şuan için nasıl olacağına karar verilmediği belirtildi.Ancak modelin yüksek performanslı olmayacağının da altı çizildi.

Bizim tahminlerimize göre yeni Jaguar modeli suv bir model olacak ve F-Pace ile E-Pace modellerinin yanında yer alacak.Fakat bir diğer tahmine göre ise XJ modelinin 50. yılını kutlamak için üretilmesi beklenen özel bir versiyon.

Project 7 yani F-Type modelini 2014 yılında tanıtan marka, bu modelinde 5.0 litrelik motora görev vermişti. Bu motor 575 hp gücünde olup 0-100 km/s hıza 3.8 saniyede ulaşabiliyordu.

Project 8 isimli SVO ise yine 5.0 litrelik motor ile tanıtıltmıştı.Ancak bu sefer 600 beygirlik bir motor ile karşılaşmıştık.