Mercedes-AMG GT R Clubsport Kendine Hayran Bırakıyor

Clubsport paketi modeli daha da çekici hale getirmiş.
05-09-2018 13:22 - 22033 Okundu

Mercedes’in iki kapılı GT modeli makyajlanıyor. Fakat bu sefer Roadster versiyonu ile gelecek.Aynı zamanda R versiyonun yanına bir de Clubsport paketi de eklenecek.

En son mart ayında görüntülenen Mercedes-AMG GT R, yeniden test pistinde kendini gösterdi.Küçük kanatçıkları ile dikkat çeken Mercedes-AMG GT R Clubsport, yenilenen tamponu ile daha modern bir tasarıma kavuşacak.Ayrıca aerodinamiklik de geliştirildiği için performans konusunda da artış olacak.

Şehir içi kullanımın yasal kalması için tam bir yarış arabası olarak tasarlanmayan Mercedes-AMG GT R Clubsport, selefine göre biraz daha hafifleyerek gelecek.

MOTOR GÜCÜ

Çıkan haberlere göre yeni Mercedes-AMG GT R Clubsport, 4.0 litrelik V8 ünite ile gelecek ve selefinden 23 hp daha güçlü olacak. Yani yeni model artık 600 beygir gücünde olacak.Bu kadar güce rağmen yine de GT 4 Door Coupe’de gördüğümüz performansı, bu modelde göremeyeceğiz.

En üst donanım paketi olması beklenen Mercedes-AMG GT R Clubsport, 2020 yılından itibaren bir kademe aşağı düşecek.Çünkü 2020’de gelecek olan Black Serisi, daha güçlü bir model olarak yola çıkacak.

Mercedes-AMG GT R Clubsport, Paris otomobil fuarında tanıtılacak.