Mercedes-Benz EQC' nin Bagajı Neden Önde Değil?

Elektrikli araçların kaputu genellik bagaj olarak kullanılıyor.
10-09-2018 08:34 - 15769 Okundu

Mercedes' in ilk elektrikli suv modeli Mercedes-Benz EQC, özellikleri ile birlikte geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı.Tasarımı ve teknolojileri ile oldukça beğeni toplayan model, bagaj ve menzil konularında ise istediği beğeniyi alamamıştı.Daha önce menzil konusuna değinmiştik.Bugün ise bagajın ön bölümde olmamasının dezavantajlarını yazacağız.

Elektrikli otomobillerin neredeyse %100 ' ü bagajını ön bölümde bulunduruyor.Kaputun altında içten yanmalı motor yer almadığı için firmalar bu bölümü bagaj olarak tasarlıyorlar.Fakat Mercedes böyle bir tasarım kullanmadı.

Bunun sebebi olarak ise fabrika gösterildi.Çünkü yeni Mercedes-Benz EQC, Almanya' nın Bremen şehrindeki fabrikada üretiliyor.Bu fabrikada C Serisi, GLC ve GLC Coupe ile birlikte üretilen Mercedes-Benz EQC, diğer modeller ile benzerlik göstermek durumunda kalıyor.Aracın hepsi aynı üretim bandını kullandığı için mecburen ister istemez aynı tasarımları kullanıyorlar.Böylece maliyetler de azaltılmış oluyor.

Kaputun altındaki motor bölümünde sadece plastik bir kapağa sahip olan model, bu kapağın altında ise boşluk bulunduruyor.

2019 yılında yollara çıkacak olan Mercedes-Benz EQC, arka bölümde 2 elektrikli motora sahip.Bu motorlar 402 hp güç ve 765 nm tork üretebiliyor.0-100 km/s hızlanması ise 5.1 saniye sürüyor.Aracın maksimum hızı 180 km/s, menzil mesafesi ise 450 km civarı. Şarj süresi ise 40 dakika.