Mercedes SL Serisi, 2020’ de Yenilenecek

SL modeli, 2020 yılında radikal değişiklik ile gelecek.
05-10-2018 10:09 - 21824 Okundu

Yeni nesil Mercedes-Benz SL, mevcut modele göre çok farklı olacak. AMG mühendisleri tarafından geliştirilecek olan model, yüksek bir performans sunacak.

Mevcut SL'nin satışlarının giderek azaldığı artık çok açık.Autocar’a göre Mercedes, SL serisinin fişini çekmekten ziyade, yeniden tasarlamayı ve daha sürücü odaklı bir model olarak geliştirmeyi tercih edecek.Ayrıca AMG GT ' ye benzer bir şekilde konumlandırmayı planlıyor.

2020'de gelecek olan model, AMG GT tarafından kullanılan MSA platform üzerinde geliştirilecek.Bu ortak platform sayesinde yeni SL, süspansiyonunu, akslarını ve yönlendirme sistemini GT ile paylaşmış olacak.  Ek olarak, bu ikili 48 voltluk bir elektrikli araç platformu ve bir dizi hibrid güç aktarma sistemini de beraber kullanacaklar.

Giriş seviyesi versiyonunn SL450 EQ Boost olarak adlandırılması bekleniyor. Tahminlere göre 22 hp’ lik elektrikli motor ve 3.0 litrelik bir ünite bu otomobile hayat  verecek.Toplamda ise 387 hp gücünde olacak.

AMG versiyon ise 450 hp’ ye yakın bir performans gösterecek. Diğer modeller ise 4.0 litrelik V8 ünite kullanacaklar.Ancak versiyonlarına göre farklı motor güç seçenekleri sunacaklar.

Aracın yeni platformu nedeniyle tasarımı, mevcut SL'den biraz farklı olacak.Gelen haberlere göre daha doğru konumlandırılmış bir kabin, daha sert bir üst bölüm ve  kumaş tavan ile gelecek.