Mercedes'ten Elektrikli Küçük Bir Suv Gelebilir

Mercedes, elektrikli suv ailesi EQ için yeni üyeler düşünüyor olabilir.
20-11-2018 08:19 - 13128 Okundu

İçten yanmalı motora sahip geniş bir suv model ailesine sahip olan Mercedes, GLA'dan G Serisine kadar her kesime hitap eden bir ürün yelpazesi ile dünyanın en çok suv satan markalarından birisi.Ancak tasarımcı David Voltner' e göre Mercedes' in küçük bir suv modeline daha ihtiyacı var.Üstelik bu modelin elektrikli motora sahip olması gerekiyor.

Mercedes' in ürün yelpazesini inceleyen Voltner' e göre Mercedes' in küçük suv sınıfında büyük bir boşluğu bulunuyor. Bu nedenle de Mercedes, buraya yeni bir model koymak istiyor.

Voltner'e göre yeni suv modeli Smart tasarımına sahip olacak. 2 kapılı olması beklenen aracın 4 adet koltuğu bulunuyor.Ön bölümde standart ızgara ve ön farlar yer alırken arka bölümde biraz daha farklı bir tasarım benimsenmiş. Hatchback görünümlü suv modeli, yüksek sürüş pozisyonu, geniş bagaj gibi kolaylıklar sunacak. 

Kesin olmamakla birlikte yeni modelin 87 hp gücünde olması bekleniyor.

Fakat eğer Mercedes böyle bir model düşünüyorsa, tahminlerimize göre yeni model EQ modellerinde kullanılan tasarım dili ile şekillenecektir.Ayrıca motor gücü de 87 değil 114 hp olacaktır.