Polestar 4 Markanın Bugüne Kadarki En Çevreci Aracı

Polestar 4, en çevreci otomobillerden biri oldu.
02-11-2023 08:06 - 14515 Okundu

Polestar, Polestar 4 için ilk Yaşam Döngüsü Değerlendirmesini (LCA) açıkladı ve bu değerlendirme, aracın piyasaya sürüldüğünde 19,4 ton CO2 eşdeğeri kadar az salınım yaptığını ortaya koydu. Bu da onu otomobil üreticisinin ürün gamındaki en küçük karbon ayak izine sahip araç yapıyor.

Polestar 4 Uzun menzilli Tek motorlu varyant 19,9 tCO2e karbon ayak izine sahipken, Uzun menzilli Çift motorlu versiyon 21,4 tCO2e salım yapmaktadır.

Otomobil üreticisi, araçlarının üretiminden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak için bütünsel bir çalışma yürütüyor. Örneğin, Çin'de Polestar 4'ü üreten Hangzhou Bay fabrikasının çatısında, şebekeden gelen yeşil hidroelektrik enerjiyi tamamlayan güneş panelleri bulunuyor.

Bu arada, Polestar 4 daha yeşil alüminyum kullanılarak üretiliyor. Bu, ya geri dönüştürülmüş ya da üretimi sırasında ne kadar kirlilik yayıldığını azaltmak için hidroelektrik elektrik kullanılarak eritilmiş metal anlamına gelebilir.

 
Polestar'ın sürdürülebilirlik başkanı Frederika Klaren, "Polestar 4'ün ürün geliştirme süreci boyunca karbon bütçesi, malzeme seçimlerinden fabrika enerji kaynaklarına kadar her şeyi etkiledi" dedi. "LCA'yı paylaşmak, her seferinde bir ton CO2e olmak üzere net sıfır için çabalayabileceğimizi göstermemizi sağlıyor."

Nisan ayında tanıtılan Polestar 4 bir "SUV coupe" olarak tanımlanıyor. Gücünü 102 kWh'lik büyük bir bataryadan alıyor ve bu da şarj başına 373 mil (600 km) menzil hedefliyor. Tek motorlu versiyon arka tekerleklere 272 hp ve 253 lb-ft (343 Nm) tork sağlarken, çift motorlu varyant dört tekerleğe 544 hp ve 506 lb-ft (686 Nm) tork sağlayabiliyor.

Bu ay Çin'deki showroomlarda yerini alacak olan aracın satışlarının önümüzdeki yılın başlarında Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik bölgesi gibi dünyanın diğer bölgelerinde de başlaması bekleniyor.