Porsche Taycan Üretimi İki Katına Çıkartılıyor

Araç üretilmeden talep patlaması yaşadı.
28-01-2019 11:05 - 13059 Okundu

Alman otomobil firması Porsche' nin yeni modeli Taycan, bilindiği gibi elektrikli motor ile yollara çıkacak. Daha çıkmadan üretimini ikiye katlayan model, yıllık 40 bin adet üretilecek.Daha önceki planlamalarda aracın yıllık 20 bin adet üretileceği gösteriliyordu.

Porshe ürün iletişim müdürü Andrew Lennon, üretimin ikiye katlanması konusunda hazır oldujlarını ve kapasiteyi arttırma seçeneğine daha önceden sahip olduklarını belirtti. Bunun üzerine de üretimi ikiye katlama kararı aldık dedi.

Taycan modeli için alınan siparişlerin çoğunun Tesla sahipleri olduğunu söyleyen yetkili, insanların yeni model için çok heyecanlı olduklarının altını çizdi. 

Yeni Taycan kaputunun altında iki tane elektrikli motora sahip olacak.Bu motorlar toplamda 600 hp güç üretebilecekler. Aracın 0-100 km/s hızlanması ise 3.5 saniye sürecek. 200 km/s hıza çıkmak için ise 12 saniye sürecek.

Elektrikli motorları ile 500 km menzil mesafesi sunan model, 15 dakikada şarj olabilecek. 15 dakikalık şarj ile 400 km yol gidebilecek.