Profesyonel Tasarımcının BMW 03 Coupe EV Konsepti M2'yi Geride Bırakıyor

Bir Porsche tasarımcısı tarafından boş zamanlarında kaleme alınan konsept, BMW'nin mevcut İYM serisiyle birlikte var olabilecek M2 boyutunda bir elektrikli araç öngörüyor
02-03-2024 08:00 - 171 Okundu

BMW'nin en son stil yönü, bağımsız tasarımcıları kolları sıvamaya ve yaratıcı olmaya teşvik ederek büyük bir kargaşaya yol açtı. Bunların arasında Porsche için Alias 3D modelleyici olarak çalışan profesyonel bir otomotiv tasarımcısı olan Lukas Wenzhöfer de var.

Porsche projeleri arasında Wenzhöfer, buradaki illüstrasyonlarda gördüğünüz muhteşem BMW 03 Coupe'yi yarattı. İki kapılı konsept, seksi kıvrımlarıyla M2 ve M4'ü utandıran, yalnızca dijital bir olay.

Lukas'a göre, BMW 03 Coupe ile amacı marka için alternatif bir tasarım yönü keşfetmek, "farklı ve saf" bir şey yaratmaktı. Tasarımının kusursuz BMW damgasını taşıması için çabalayan Lukas, Bavyeralı otomobil üreticisinin hem klasik hem de çağdaş modellerinin ikonik şekillerinden ilham aldı. BMW 03 Coupe alçak silueti ve kalın çamurluklarıyla dikkat çekiyor. Şık bir şeritle birbirine bağlanan ultra ince LED arka lambaları, çalışmadığında gizli kalır.

Klasik BMW özellikleri, ikonik Hoffmeister kıvrımıyla tamamlanan geleneksel serada ve retro boyutlu böbrek ızgarada belirgindir. Bu arada, alaşım jantlar ve gömme kapı kolları, mevcut BMW tekliflerine aşinalık hissi uyandırıyor. Arka taraftaki entegre spoyler, tasarımın üç kutu oranlarını vurgulayarak çekiciliği artırıyor.

Kapladığı alan açısından BMW 03 Coupe'nin boyutları, 4.468 mm (175,9 inç) uzunluğundaki önceki nesil M2 (F87) ile karşılaştırılabilir. Dijital model, BMW Neue Klasse mimarisiyle uyumlu görünen tamamen elektrikli bir güç aktarma organı ve geleneksel arkadan itişli bir düzen ile tasarlandı.

Coupe'nin sıfır emisyonlu doğası, alışılagelmişten daha küçük girişlerden ve arkada egzoz borularının olmamasından anlaşılıyor. Tasarımcıya göre, böyle bir araç BMW'nin mevcut İYM motorlu serisiyle bir arada var olabilir ve karışıma biraz çeşitlilik katabilir.

Lukas Wenzhöfer, vahşi Opel Rocks e-Xtreme konseptiyle küresel bir Stellantis yarışmasını kazanarak tanındı. Bu elektrikli araç, dijital dünyadan gerçek dünyaya fabrika destekli tek seferlik bir araç olarak geçiş yaptı ve yaratıcı tasarımın potansiyelini sergiledi. Gelecekte bu BMW coupe de dahil olmak üzere daha fazla tutku projesinin hayata geçtiğini görmeyi umuyoruz. Bu arada, aşağıdaki galeride fotogerçekçi renderları keşfedin.