Rahmi Koç Müzesi'ne Yeni Bir Klasik Daha Eklendi

Rahmi M. Koç Müzesi, koleksiyonuna çok özel bir objeyi daha ekledi.
17-02-2015 10:40 - 17940 Okundu

Türkiye’de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, koleksiyonuna çok özel yeni bir objeyi daha ekledi. 1922 yılında Fransa’da üretilen Charron marka otomobil Rahmi M. Koç Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.

14.000 adet değerli objenin sergilendiği Rahmi M. Koç Müzesi’nde, koleksiyona eklenen her yeni obje ile teknolojik başarılarla ilgili bilgi vermenin yanı sıra ziyaretçilerinin yaratıcılık ve zihinsel çarklarının da harekete geçirilmesi hedefleniyor.

Yıllar geçtikçe koleksiyonunu büyüten ve zenginleştiren Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım ve endüstri tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi, sergi koleksiyonuna 2015 yılı itibariyle Charron marka otomobili dahil etti.

Artık Üretimi Olmayan Charron Marka Otomobil

Bugün artık üretilmeyen Charron marka otomobil ise 1922 yılında yapılmış. Orijinal motoru ile beraber sergilenen otomobilin ilginç de bir hikayesi var. Araba neredeyse hiç kullanışmamış bir durumda İngiltere Kensington'daki eski bir garajda bulunmuş ancak içinde kime ait olduğuna dair herhangi bir belgeye  rastlanmamış.