Volkswagen, Araçlar için Power Bank Üretmeye Hazırlanıyor

Volkswagen, akıllı telefonlar için kullanılan power bank teknolojisini elektrikli araçlar için de geliştirmeyi planlıyor.
03-01-2019 07:50 - 17817 Okundu

Son yıllarda akıllı telefonların yanında artık bir de power bank taşımaya başladık. Telefonun şarjı bittiğinde bu bataryayı kullanarak telefonumuzu şarj edebiliyoruz. İşte Volkswagen de buradan yola çıkarak, elektrikli araçlar için bir power bank geliştirmeyi düşünüyor. Mobil şarj istasyonu adı verilen sistem, 360 kwh' lik kapasiteye sahip olacak ve 15 aracı şarj edebilecek.

Volkswagen'den yapılan açıklamaya göre, bir istasyonda 4 araç aynı anda şarj edilebilecek.Şarj istasyonunun şarjı bittiğinde ise eski batarya yeni bir batarya ile değiştirilecek. 

 Volkswagen Grubu’nun Teknik Geliştirme Başkanı Mark Moller “Şarj istasyonu özellikle güneş veya rüzgar enerjisi ile şarj edilebilir; bu da şarj sırasında elektrikli araçlara aktarılabilir”  açıklamasında da bulundu.

İlk mobil hızlı şarj istasyonu, markanın doğduğu şehir Wolfsburg'ta kurulacak. Hizmete başlama zamanı ise 2019' un ortalarını bulacak.2020'den sonra ise diğer şehirlerde hizmet vermeye başlayacak.