Volkswagen Streetmate ve Cityskater Özellikleri Açıklandı

Volkswagen' in elektrikli bisiklet konseptleri tanıtıldı.
10-03-2019 19:27 - 22225 Okundu

Alman marka, gelecek de elektrikli scooterlar üretebilir.Cenevre Fuarı'nda Streetmate ve Cityskater adını verdiği iki yeni elektrikli scooter konsepti tanıtan marka,  34 km'ye kadar menzil mesafesi sunuyor. 2.7 beygir gücündeki standart konsept, 45 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Eğer bu konseptler üretime girerse, ruhsatlı ve sigortalı şekilde kullanılabilecek.  1.3 kw' lik lityum iyon batarya paketi 500 w' lik bir şarj cihazı ile 15 dakikada şarj olabiliyor.

65 kilogram ağırlığında scooter, açıp katlanabiliyor. Ayrıca 5.3 inçlik bir ekranı da  scooterın ön bölümüne yerleştirmeyi ihmal etmemiş. Bu ekran üzerinden scooterın ne kadar menzil mesafesine sahip olduğu, ne kadar şarjı kaldığı gibi bilgiler sürücüye gösteriliyor.Aracın çalıştırılması için bir anahtara gerek duymayan sürücüler, akıllı telefonlarından aracı çalıştırabilecekler.

Streetmate konsepti ise 0.5 beygir gücünde. Maksimum 19 km/s hız yapabiliyor ve 14.5 kilometreye kadar tek şarj ile gidebiliyor.Bu konseptin ağırlığı ise 15 kilogram.