Volkswagen'den Yeni Elektrikli Suv Geliyor

Çıkan haberlere göre yeni modelin menzil mesafesi 330 km olacak.
13-01-2019 20:29 - 18962 Okundu

Birçok otomotiv firması artık suv modellere daha fazla ağırlık vermeye başladı. Hatta bazı markalar sedan ve hb modellerinin üretimlerini durdurup sadece suv üretmeye başladılar. Ayrıca elektrik teknolojisi de otomotiv sektörünün en önemli kıstaslarından birisi olmaya başladı. Bu nedenle markalar son yıllarda elektrikli suv modelleri üretmenin planlamalarını yapmaya başladı.Bu markalardan birisi de Volkswagen.

Auto Express'te çıkan habere göre Volkswagen, ID CRrozz modelinin altına konumlandıracak yeni bir crossover üzezerinde çalışmaya başladı.

Haberlere göre yeni model, T-Cross ile aynı boyutlara sahip olacak. Yeni eğer bu model üretilirse, 4 metre uzunluğunda bir araç olacak.

Platform olarak ise elektrikli araçlarda kullanılan MEB mimarisi kullanılacak. Buradan da aracın hem elektrikli olacağını hem de geniş bir iç mekan sunacağını anlayabiliriz.Ayrıca yeni teknoloji kullanılacağı için büyük ihtimalle T-Cross'tan daha geniş bir iç mekan bizleri bekliyor olacak.

Haberin devamında 48 kwh' lik batarya sisteminin kullanılacağı da yazıyor.Bu da demek oluyor ki 330 km' lik bir menzil mesafesi bu araç için düşünülen bir değer.

Yeni model ile büyük ihtimalle 2020 yılında tanılacağız.