VW, Yavaşlayan Benimsemeye Rağmen Amerika İçin Hala 25 Elektrikli Araç Planlıyor

Bazı otomobil üreticileri rollerini yavaşlatırken, VW kendini elektrikli araçlara adamış durumda ve yeni crossover'ların ipuçlarını verdi
12-02-2024 10:00 - 211 Okundu

Elektrikli devrim, bazı otomobil üreticilerinin tahmin ettiğinden daha yavaş benimsendiği için elektrikli bir evrim gibi görünmeye başlıyor. Bu durum, diğer sorunlarla da birleşince bazı şirketlerin planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

Volkswagen Group of America, Başkan ve CEO Pablo Di Si'nin kısa süre önce şirketin ve çeşitli markalarının 2030 yılına kadar Kuzey Amerika'da 25 elektrikli araç piyasaya sürmeyi planladığını doğrulamasıyla bu şirketler arasında yer almıyor.

Chicago Otomobil Fuarı'nda Reuters'e konuşan Di Si, "Ocak ayı verilerine baktığımda, segment büyümeye devam ediyor" dedi ve geçen ay Kuzey Amerika'da satılan araçların %8,5'inin elektrikli olduğunu söyledi. Bu, bir yıl öncesine göre küçük bir artış ve yönetici, benimseme oranının yavaşladığını belirtti. Sonuç olarak, elektrikli araçların yaygınlaşmasına yardımcı olmak için şarj altyapısına daha fazla yatırım yapılmasının yanı sıra devlet desteği de görmek istiyor.

Daha da ilginci, Di Si ID.7 ve ID.Buzz'ın küçük oyuncular olacağını kabul etti. Pazar tercihleri göz önüne alındığında bu çok şaşırtıcı değil, ancak şirketin yeni büyük ve orta boy crossover'lar için büyük umutları var. Yönetici ayrıntılara girmedi, ancak yayına modellerin zaten onaylandığını söyledi.