Yeni MINI Countryman 2023: Yeni teaser görüntüleri, teknik özellikler ve sürüş incelemesi

Yeni MINI Countryman 2023 yakın zaman içinde örtüsünü kaldıracak.
10-08-2023 08:53 - 18653 Okundu

MINI Countryman'in tamamen yeni versiyonu Kasım ayında üretilmeye başlanacak ve Şubat 2024'te showroomlardaki yerini alacak. Marka, potansiyel alıcıların iştahını kabartmak için SUV modelinin bazı teaser görüntülerini yayınladı.

Son görüntüler Countryman'i hala çoğunlukla kapalı gösterse de, ön alt havalandırma delikleri ve ızgaranın bir kısmını kaplayanlar da dahil olmak üzere çok renkli kılık değiştirme parçaları o zamandan beri kaldırıldı. Ayrıca, zorlu çevre koşullarının üstesinden gelmeye yardımcı olmak için bazı ağır hizmet tipi arazi lastikleri de kullanılıyor.

MINI Countryman ilk olarak benzinli bir model olarak gelecek ve ardından aynı yılın Mayıs ayında tamamen elektrikli bir versiyona sahip olacak. İlk kez tamamen elektrikli bir Countryman sunulmuş olacak.

Yeni BMW X1'i temel alan bu model,   Almanya'da üretilen ilk MINI olacak. Countryman'in tüm versiyonları BMW 1 Serisi ve 2 Serisi Active Tourer'ın yanı sıra yukarıda bahsedilen X1 ve yakında çıkacak olan X2 coupe-SUV ile aynı platform üzerinde yer alacak.

Resmi teknik özellikler henüz açıklanmamış olsa da, elektrikli iX1'in bataryası ve güç aktarma organları da dahil olmak üzere BMW X1'in birçok bileşeninin Countryman ile paylaşılması oldukçe yüksek ihtimal. Bu da muhtemel MINI Countryman EV alıcılarının 280 mil elektrikli menzil sunabilen 64.7kWh batarya ve dört tekerlekten çekiş için çift motor bekleyebilecekleri anlamına geliyor. 130kW'a varan şarj hızları, yaklaşık yarım saat içinde %10'dan %80'e kadar doldurmaya izin veriyor.

Countryman'in yanmalı motorlu versiyonlarında muhtemelen BMW tarafından üretilen 1.5 litre veya 2.0 litre benzinli üniteler kullanılacak ve SE ile dört tekerlekten çekişli ALL4 donanım seviyeleri sunulacak.  

 MINI Countryman, Audi Q3, Volvo XC40 ve BMW'nin kendi X1'inin yanı sıra Kia Niro EV ve Volkswagen ID.4 gibi ana akım modellere rakip olmak için önceki modelden yaklaşık 130 mm daha uzun olacak.