2015 Renault Yeni Megane R.S Teknik Özellikleri

Renault'un Formula 1 esasını Megane ile birleştirdi.
11-11-2014 22:21 - 15536 Okundu

Yeni Megane R.S. 2.0 T, 1998 cm3 silindir hacmine sahip, 265 bg motoru ve 360 Nm tork değeri ile gerçek bir sportif sürüş heyecanı yaşatıyor. Bu güçlü motor, 254 km/maksimum hız değeri ve 6”’de gerçekleştirdiği 0-100 km hızlanması ile performans ve tutkuyu birleştiriyor.

Yeni Megane R.S. Renault Sport’un bilgi birikiminin kalbinde yer alan bir dizi teknolojiyi ve sürüş dinamiğini de yollara taşıyor. Kilitli Diferansiyel, Chassis Cup ve R.S. Monitör teknolojileri ile sürücüye sadece şasinin mükemmelliğinden ve motorun yüksek performansından yararlanmak kalıyor.

3 modlu Elektronik Denge Programı (ESC) ile Yeni Megane R.S., birden fazla yüze sahip bir otomobile dönüşüyor. Normal modda, bütün güvenlik sistemleri aktive ediliyor ve tüketim sınırlı kalıyor. Sport moda ise, fren amplifikatörü devre dışı kalıyor, ESP ayarları daha sportif bir sürüşe uyarlanıyor, pedalın tepki hissi daha hızlı hale geliyor. ESP Off modunda, ESP tamamen hizmet dışı kalıyor ve o andan itibaren pilotun yeteneğini tam anlamıyla sergilemesine izin veriyor.



Yeni Megane R.S., sportif sürüş ayrıcalıklarının yanı sıra günlük sürüş keyfinin vazgeçilmez özelliklerini de sunuyor.

R-Link multimedya dokunmatik ekranda entegre olan R.S. Monitor 2.0, canlı gösterge ve araç veri edinme fonksiyonlarını kapsıyor. Pistin planını bir USB tuşuyla indirerek, sürücüler tur bazında ilerlemeyi gözlemleyebilmeleri için otomatik bir kronometreye erişim sağlayabiliyor. En iyi saha performansları, aracın pistteki pozisyonu, gücü, devri, direksiyon açısı ve pedal hareketleri “yeniden oynatabiliyor”.