2018 Renault 45 BİN TL ÖTV ve Hurdan İndirim Kampanyası

Renault, ÖTV indirimi ile hurda teşviğini birleştiren bir kampanya başlattı.
02-11-2018 09:53 - 13459 Okundu

Devletin ÖTV'de gerçekleştirdiği indirimin ardından otomobil markaları kampanyalarını açıklamaya başladı. Bazı modelleri Türkiye'de üretilen ve yerli ürün logosu taşıyan Renault, Kasım ayı sonuna kadar ÖTV indirimine ek 45 bin TL' ye varan indirimler sunuyor.

Binek modellerde geçerli olan bu kampanyada, sınırlı sayıda model yer alıyor.1.6 litre altında kalan modellerde geçerli olan ÖTV indirimi, küçük ve kompakt sınıtfaki tüm araçları kapsıyor. 

Renault' nun binek modelleri arasında, Clio, Captur, Kadjar, Megane, Megane sedan, Talisman, Koleos, Clio Sport Tourer ve Symbol bulunuyor. 

2018 ÖTV indirim oranı ve indirimi sonrası tüm müşteriler, yeni fiyat listelerini bekliyor. Örneğin ÖTV indirimi öncesi 93 bin civarlarında olan bir aracın FİYATI ÖTV indirimi sonrası 85 bin civarlarına düşecek. Kısacası ÖTV indirimi ile yaklaşık 3-5 bin TL arasında indirimler yapılacak.

ÖTV 15 PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

Euro kurunun yükselmesi otomotiv sektöründeki daralmayı daha da hızlandırmıştı. Ancak Kasım ayından Ocak 2019'a kadar sürecek yeni bir indirim ile sektörün hareketlenmesi bekleniyor.

1.6 litre altında kalan motor hacmine sahip olan modellerden 70 bin TL altındaki araçlara artık %30 ÖTV alınacak.Bu oran daha önce %45 idi. 120 bin TL' den yüksek ancak 1.6 litrelik motor kullanan modellerde ise %45 ÖTV  kullanılacak.