2019 Mercedes GLB' nin İç ve Dış Tasarımı Görüntülendi

Mercedes' in orta boy suv modeli GLB' nin iç ve dış tasarımı ilk defa görüntülendi.
28-12-2018 13:00 - 20840 Okundu

Kompakt modellerini yenileme sürecine giren Mercedes, GLB modelinin de örtüsünü kaldırmaya hazırlanıyor. A Serisi ile başlayan değişim B serisi ile devam etmişti. Yakın zamanda CLA modelini de yenileyecek olan marka, bu modelin ardından CLA Shooting Brake adı verilen station wagon versiyonunun da örtüsünü kaldıracak.

Otomobil segmentindeki değişimlerden sonra sıra suv modellere gelecek. İlk olarak da GLB modeli yenilenecek. Biraz daha köşeli hatlar ile gelecek olan model, yeni bir model olmasından dolayı daha fazla bir önem arz ediyor. GLK modelinin yerini alacak olan 2019 Mercedes GLB,  kamuflajlı olarak İsveç'teki bir benzin istasyonunda görüntülendi.

GLA'daki gibi A Serisinden izler taşımayacak gibi duran 2019 Mercedes GLB, biraz daha farklı bir tasarıma sahip olacak. Far ve tamponlarda köşeli çizgiler ile gelecek olan model, anlaşılan özgün bir tasarım ile showroomlardaki yerini alacak.Ancak kabinde dış tasarım kadar farklı bir anlayış yer almıyor. Neredeyse A Serisi ile aynı.

10.25 inçlik çift ekranlı konsolu ile araç içi kordinasyonu sağlayan model, GLA ve CLA modellerinde kullanılan tasarımın aynısını kullanacak.

Yeni modelin kaputunun altında 300 beygirlik ünite yer alacak. 4 tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek olan model, 7 ileri otomatik şanzıman ile kombine edildi.