2023 Mercedes EQE SUV Turuncu Gövde Rengi İle Görüntülendi

Mercedes EQE SUV, bir nakliye aracına yüklenirken görüntülendi.
13-03-2022 19:46 - 14446 Okundu

Mercedes EQE'nin özel bir prototipi, çarpışma testlerinde kullanılmak üzere nakliyat aracına yüklenirken görüntülendi. Bu esnada ise net bir şekilde gövde aracı görebiliyoruz.

Yeni modelin ön bölümünde EQE ile benzer tasarım unsurları görüyoruz. Geriye doğru eğimli farlar ve kapalı bir ızgara ön bölümü oluşturuyor. Yanlarda ise sahte hava girişleri ve dikey hava perdeleri bulunuyor.

Yandan baktığımızda ise sedan modelde gördüğümüz gömme kapı kolları ve aerodinamik gövdeyi görüyoruz.

Arka bölümde ise köşeli bir arka cam bulunuyor. Ayrıca tam genişlikte arka lambalar ve dikkat çekici bir Mercedes logosu görüyoruz. 

Kabinde hakkında çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ancak MBUX Hiper Ekranlı fütüristik bir kabin görmeyi umuyoruz. Bu sistem, 12,3 inç dijital gösterge paneli, 17,7 inç bilgi-eğlence sistemi ve ön yolcu için 12,3 inç ekrandan oluşuyor.

Yeni modelin kaputunun altında EQE'ninkine benzer bir batarya sistemi yer alacak. 90 kwh'lik pil paketi, 288 hp güç üretiyor. Toplamda 660 km'ye kadar tam şarj ile yolculuk yapılabiliyor. 

Daha sonra ise 469 hp güç üreten ve 858 Nm torkluk çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip EQE SUV 43 +MATIC ile tanışacağız. EQE 53 versiyonu ise 617 hp güç ve 950 Nm tork üretecek.