2024 Lexus RZ450e F Spor Performance Özelikleri Belli Oldu

Etkileyici elektrikli crossover, standart modelin 71,4 kWh pilini ve iki elektrik motorunu koruyor.
12-01-2024 11:00 - 256 Okundu

Lexus, geçen yılki Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtılan çılgın RZ Sport Concept'in, RZ450e F Sport Performance adında bir üretim modeli ürettiğini duyurdu. Bu model sadece 100 adetle sınırlı olacak ve Mart ayında piyasaya çıkacak.

Üretim modeli konseptle neredeyse aynı görünüyor. Değişiklikler, tamamen revize edilmiş ön fasya, karbon fiber ve mavi boya ile kaplanmış bir ayırıcının yanı sıra farların hemen altına konumlandırılan büyük bir karbon panel ile başlıyor.

RZ'nin daha küçük versiyonlarında olduğu gibi, kaporta parlak siyahın kontrast bir tonunda kaplanmıştır ancak diğer tüm modellerden farklı olarak bu kaput, her şeyi güzel ve serin tutmak için bir çift karbon fiber hava çıkışına sahiptir.

Yapılan dış değişiklikleri, siyah kaplamalı ve karbon fiber difüzörle tamamlanan yeni bir arka tampon tamamlıyor.

Kabine çeşitli özel dokunuşlar yapıldı. Bunlar arasında koltuklarda yeni ultra süet malzeme, siyah ve mavi kontrast dikişler, sentetik deri direksiyon simidi, mavi vurgulara sahip gösterge paneli, F Sport Performance koruma plakaları ve alüminyum spor pedallar yer alıyor.

RZ450e F Sport Performance, standart modelle aynı 71,4 kWh pil paketinden güç alıyor ve 150 kW'lık bir ön elektrik motorunu ve 80 kW'lık bir arka elektrik motorunu çalıştırıyor. Japonya fiyatı 11.800.000 yen olarak belirlendi.