2024 Nissan X-Trail Yeni Yüzüne Kavuşuyor

Nissan, suv modelini tazeledi.
17-10-2023 09:15 - 15120 Okundu

Nissan, X-Trail'in makyajlı versiyonunu tanıttı. Yeni model, hafifçe yeniden tasarlanmış bir dış görünüme ve yeni bilgi-eğlence sisteminde yerleşik Google ile teknolojik olarak güncellenmiş bir iç mekana sahip.

Karoserin geri kalanı eski modelden taşınmış olsa da Nissan renk paletini değiştirerek Everest Beyaz İnci, Derin Okyanus Mavisi İnci ve Baja Fırtınası tonlarını görünümünü tazelemek için ekledi. Ayrıca, amiral gemisi Platinum sınıfına parlak siyah vurgular (çamurluklar, yan etekler, alt tampon kaplamaları) ve yeni bir 19 inç jant seti eklendi.

Aracın içine geçildiğinde, bir Nissan ürünü için ilk olan yeni bilgi-eğlence sistemine Google Built-in özelliğinin eklendiği görülüyor. Bu sayede Google Maps, Google Assistant ve Google Play gibi uygulamalar, Android cihazınızı eşleştirmenize gerek kalmadan kişisel Google Hesabınızdaki tüm bilgilerle (adresler, kişiler vb.) birlikte aracın dokunmatik ekranına entegre edilebiliyor.

Google Built-in özelliği, daha büyük bir 12,3 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve 12,3 inç dijital gösterge panelinin yanı sıra yüksek özellikli SL ve Platinum donanımlarında standart olarak sunuluyor. Bu donanımlar ayrıca kablosuz Android Auto / Apple CarPlay bağlantısı, kablosuz şarj pedi ve 4 USB-C bağlantı noktasından yararlanıyor. Giriş seviyesi S ve SV sınıfları ise kablolu Android Auto / Apple CarPlay uyumluluğuna sahip daha küçük 8 inçlik bir ekrana sahip.

Güvenlik kiti açısından, giriş seviyesi Rogue S standart olarak Nissan Safety Shield 360 ADAS paketi ile birlikte geliyor. Rogue SV daha sofistike ProPilot Assist'e sahipken, yüksek özellikli SL ve Platinum sınıfları bunu Navi-Link ile zenginleştiriyor.

Daha zengin teknoloji, Rogue Platinum'da bulunan daha koyu bir Chestun kahverengi deri de dahil olmak üzere yeni döşeme ve trim seçenekleriyle birleştirilmiştir.

2024 Nissan Rogue hala 201 hp (150 kW / 204 PS) ve 225 lb-ft (305 Nm) tork üreten aynı 1.5 litrelik VC-Turbo benzinli motorla sunuluyor. Turboşarjlı 4 silindirli ünite sadece Xtronic CVT şanzımanla eşleştiriliyor ve gücü donanıma bağlı olarak ön veya dört tekerleğe birden gönderiyor.