Nissan Juke, Qashqai ve X-Trail, 2025'ten İtibaren Tam Elektrikli Olacaklar

Nissan'ın en çok satan SUV'ları, mevcut hibrit modellerin yanı sıra tam elektrikli versiyonlarla da sunulacaklar.
17-02-2023 07:48 - 21892 Okundu

Nissan'ın, 2025 ile 2027 yılları arasında piyasaya çıkması beklenen Juke, Qashqai ve X-Trail'in tamamen elektrikli varyantlarını planladığı bildiriliyor. E-arabalar, birkaç yıl boyunca mevcut e-Power hibrit varyantlarının yanında satılacaklar.

Nissan Avrupa başkanı Guillaume Cartier, elektrifikasyona geçişin BEV'e geçmeden önce e-Power hibritlerle başladığını söyledi. Şirketin Qashqai'nin elektrikli bir motor almasının iyi olabileceğini  söyledi ve bunu doğal bir ilerleme olarak nitelendirdi. Aynı şeyin daha küçük Juke ve daha büyük X-Trail için de olacağı bildiriliyor.

2019'da ortaya çıkan ikinci nesil Nissan Juke, CMF-B platformunu temel alırken, 2021'de ortaya çıkan üçüncü nesil Qashqai ve dört nesil X-Trail, CMF-CD'yi kullanıyor.

Halihazırda Nissan Ariya ve Renault Megane E-Tech'te kullanılan CMF-EV mimarisi, elektrikli Qashqai ve X-Trail için geliştirilebilir. Aslında Ariya, kapladığı alan açısından daha küçük Qashqai ile daha büyük X-trail arasında yer alıyor.

Yaklaşan e-arabalar, 400 kW'a kadar hızlı şarj oranlarının yanı sıra "daha düşük maliyetle daha iyi enerji yoğunluğu ve verimliliği" getirmeyi vaat eden yeni pil teknolojisi alabilirler.