2025 Alfa Romeo Milano Elektrikli SUV' un İlk Görseli Yayınlandı

Alfa, markanın ilk elektrikli aracının, şu anda 33 Stradale üzerinde çalışan aynı ekip tarafından geliştirildiğini belirtti.
07-02-2024 11:00 - 285 Okundu

Şirket 10 Nisan'da Milano SUV'un örtüsünü kaldıracak, ancak bugün bu etkinlik için  küçük bir teaser görüntüsü yayınladı.

Resmi teaser görüntüleri, Peugeot e-2008 ve Jeep Avenger gibi Stellantis kuzenleriyle aynı e-CMP platformunu kullanan elektrikli Milano'nun kamuflajlı bir prototipini gösteriyor. Ön uç detaylarını seçmek zor, ancak bel çizgisinin arka kapıda yukarı kalktığını, arka kapı kollarının C sütununa bitişik kapı çerçevesine monte edildiğini ve kaputun zemine doğru uzanma şeklinin düşük bir ön alan izlenimini abarttığını görebiliyoruz.

Milano, diğer Stellantis otomobilleriyle aynı platformu ve yürüyen aksamı paylaşıyor olsa da Alfa, sınıfının en iyi yol tutuşunu, "son derece hassas" direksiyon hakimiyetini ve yüksek seviyede yol tutuşunu sunacağını vaat ediyor. Proje için dinamik hedeflerin Giulia GTA gibi mücevherlerden sorumlu olan ve şu anda 33 Stradale süper otomobili üzerinde çalışan aynı mühendis ekibi tarafından belirlendiğini ve kontrol edildiğini söylüyor.

Alfa bu vesileyle güç aktarma organları hakkında yorum yapmadı, ancak EV'nin Peugeot e-2008 ile aynı 54 kWh pil paketine sahip olmasını ve bu aracın 406 km menziline yaklaşmasını bekliyoruz. Ancak, 154 hp (156 PS) Peugeot'nun aksine, dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak ve böylece Fransız otomobilin 9 saniyelik sıfırdan 100 km/h süresini önemli ölçüde iyileştirecektir. Peugeot, elektrikli ve yanmalı güç aktarma organları seçenekleriyle geliyor ve Alfa da bazı pazarlarda Milano'da hibrit motorlar sunarak e-CMP platformunun esnekliğinden yararlanacak.