Audi Q3' ün Yeni Tasarımı Keskin Hatlar ile Gelecek

Yeni Q3, daha çok kadınların ilgisini çekecek gibi duruyor.
25-12-2018 21:15 - 14354 Okundu

Audi, yenilediği suv modeli Q3 ile kadın müşteri sayısını arttıracağını düşünüyor. Selefine göre daha sert hatlar ile gelecek olan model, yumuşak çizgilerini bir kenara bıracak ve biraz daha maskülen bir havaya girecek.

Dik duruşu ve çıkıntılı çamurlukları ile selefinden sıyrılan model, yeni altıgen ızgarası ve geniş hava girişleri ile de fark yaratıyor. Q ailenin en eski modellerinden birisi olan Q3, yeni tasarımı ile 2019 yılına hızlı bir giriş yapacak gibi duruyor.

Audi' nin en çok satan 3. modeli olan Q3, markanın toplam satışında %10' luk bir paya sahip. Bu payın yeni kabin, donanımlar ve eklenen güvenlik özellikleri ile artması bekleniyor.

MQB platformu üzerinde geliştirilen model, bir önceki versiyona göre 96 mm daha uzun ve 18 mm daha geniş olarak tasarlandı. Aracın yere yakınlığı ise 5 mm azaltıldı ve daha sportif bir araç haline geldi. Ayrıca boyutların artması ile omuz, baş ve diz mesafeleri de artış gösterdi.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Yeni güvenlik sistemleri ile donatılan model, "Pre-sense" adı verilen sistemi ile dikkat çekiyor.Bu sistem bir ön çarpışma sistemi ve yaya, bisikletli ile yaşanabilecek çarpışmaları önceden bilerek, otomatik olarak frenleme yapıyor.