Dünden Bugüne Mercedes-Benz Müzesi

Lüks otomobil denince akla gelen markalardan biri olan Mercedes-Benz, Stuttgart’taki müzede bugüne kadar çıkardığı bütün modelleri sergiliyor.
25-10-2014 22:36 - 18222 Okundu

Tarihini Stuttgart’taki müzesinde sergileyen Mercedes-Benz, bugünlere tesadüfen gelinmediğini gözler önüne sererken, her gün 3.000 kadar ziyaretçiyi ağırlıyor. Yıldızlı markanın tarihini aynı zamanda “Otomobilin Tarihine Yolculuk” niteliği taşıyor.Eğer “ben otomobillere meraklıyım” diyorsanız mutlaka ama mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer Mercedes-Benz Museum.

İlk Mercedes markalı otomobil Emil Jellinek tarafından verilen bir sipariş sonucu yaratılıyor. Daha yollarda neredeyse hiç içten yanmalı otomobil yokken Jellinek 36 adet otomobil üretilmesi için sipariş veriyor. Ancak bir şart koyuyor: Adriana Manuela Ramona adındaki kızının lakabı bu otomobillere verilecek. Yani Mercedes olacak.

Sonrasında ise hikaye çorap söküğü gibi devam ediyor. Zaman içerisinde Benz, Daimler ve Maybach markaları birleşiyor. Araya dünya savaşları, ihtilaller, rejim değişiklikleri giriyor ama marka hep varoluyor. Günümüzde Mercedes-Benz olarak anılmaya devam eden marka Daimler bünyesinde ve AMG, smart, Fuso, Freightliner, Western Star Trucks, Setra, Orion, Detroit Diesel, Thomas Built Buses gibi kardeşlere sahip.