Ferrari 296 Receives A Serious Widebody Treatment By Zacoe

Geniş çamurluk uzantıları ve belirgin aero parçaları karbon fiber bir zırh gibi görünüyor
07-02-2024 09:00 - 188 Okundu

Ferrari 296 GTB'nin Maranello fabrikasından çıktığı andan itibaren yeterince özel göründüğü düşünülebilir, ancak bazı araç sahipleri işleri daha da ileri götürmek istiyor. Zacoe, elektrikli süper otomobil için çılgın görsel güncellemeler sunarak onların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Tayvanlı tuner firmasının Ferrari 296 serisi için hazırladığı son gövde kiti tamamen karbon fiberden yapılmış olup, açıkta bırakılan yüzey zırh gibi görünmesini sağlıyor. Kendi deyimleriyle 296 GTZ , aerodinamiği Ferrari'nin modern yarış otomobillerinden esinlenmiş olsa da, klasik 250 LM'ye stil referansları taşıyor.

Geniş çamurluklar önde entegre havalandırma deliklerine sahip ve arkada süper otomobilin seksi kıvrımlarını takip ederek daha belirgin bir arka spoyler ile birleşiyor. Ön splitter, yan etekler ve arka difüzör uzantıları gibi birkaç aero parça da keskin hatlarını vurgulayan kırmızı vurgulara sahip.

Önizleme görselleri 296 GTB'yi temel alsa da, parçaların konumlandırılması aynı kitin üstü açık 296 Spider ile de uyumlu olacağını gösteriyor. Son olarak, yeni bir alaşım jant seti, Zacoe'nin Ferrari ile yakından ilişkili olan "yıldız" tasarımına yaklaşımını temsil ediyor. Lastikler stoktan daha geniş görünüyor ve alçaltılmış bir süspansiyonla kombine edilmiş gibi görünüyor.

Zacoe'nin daha önceki projelerinde olduğu gibi, modifikasyonlar estetikle sınırlı tutulmuş ve stok güç aktarma organlarına dokunulmamış. Bu kötü bir şey değil çünkü 296, ortaya monte edilmiş çift turbolu 2.9 litrelik V6 ve tek bir elektrik motoruyla donatılmış olarak geliyor ve toplam 819 beygir ,güç ve 740 Nm tork üretiyor.