Google Chrome Otomobillere Geliyor

Google, CES'te Android Auto'nun yanı sıra Google yerleşik araçlara yönelik bir dizi güncellemeyi duyurdu.

Google, yeni araç içi teknolojilerini CES Fuarı'nda tanıttı.

Android Auto ile başlarsak, elektrikli araçlar yakında gerçek zamanlı batarya bilgilerini Google Maps ile paylaşabilecek. Bu, navigasyon sisteminin yakında "varış noktanıza vardığınızda tahmini pil seviyenizi sağlayabileceği, yol boyunca şarj durakları önerebileceği ve hatta aracınıza bağlı olarak şarjın ne kadar süreceğini tahmin edebileceği" gibi çeşitli faydalar sağlayacak.

Yeni özellik önümüzdeki aylarda Ford Mustang Mach-E ve F-150 Lightning'de kullanıma sunulacak. Daha sonra diğer araçlara da yayılacak, ancak bu noktada ayrıntılar hakkında bir açıklama yapılmadı.

Yerleşik Google ile donatılmış modeller, popüler Chrome tarayıcısı da dahil olmak üzere bir dizi yeni uygulamaya kavuşuyor. Beta testinin bir parçası olarak belirli Polestar ve Volvo araçlarına sunuluyor. Tarayıcı bu yıl içinde diğer modellere de gelecek, böylece çocuklarınızın okuldan çıkmasını beklerken haberleri okuyabileceksiniz.

Yeni uygulamalardan bahsetmişken, Crunchyroll ve PBS Kids artık belirli otomobillerde mevcut. Daha da önemlisi, The Weather Channel uygulaması "yoğun talep" nedeniyle eklendi.

Geleceğe baktığımızda, Google built-in bu yılın sonlarına doğru Ford, Lincoln ve Nissan araçlarına gelecek. Porsche ise on yılın ortalarında onlara katılacak. Google ayrıca dijital anahtar teknolojisinin "yakında belirli Volvo otomobillerine ve gelecekte daha da fazla telefon ve otomobil markasına sunulacağını" söyledi.