Hyundai Ioniq 5 N NPX1'i Tanıttı

Ioniq 5 N NPX1 özel bir yarış otomobili olabilir.
11-01-2024 11:00 - 354 Okundu

Hyundai Ioniq 5 N zaten yeterince güçlü değilmiş gibi, otomobil üreticisi 12 Ocak'ta saat 21:30'da Tokyo Auto Salon'da prömiyeri yapılacak olan ağır modifiye edilmiş bir versiyonun tanıtımını yaptı. Ioniq 5 N NPX1 olarak adlandırılan otomobil, Hyundai'nin Aralık ayında tanıttığı tek kişilik yarış otomobilinin bitmiş versiyonu olabilir.

Karartılmış teaser videosu sosyal medyada paylaşıldı ve otomobilde yapılan kapsamlı modifikasyonlara iyi bir bakış sunuyor. NPX1'in hem önde hem de arkada genişletilmiş tekerlek kemerlerinden faydalandığını ve daha belirgin bir aerodinamik splitter'a sahip yeni bir ön tampona sahip olduğunu görebiliyoruz.

Ayrıca, videoda Ioniq 5 N'in yeni versiyonunun Pirelli lastiklerle kaplı ve Performance Blue fren kaliperlerine sahip farklı jantlar üzerinde oturacağı gösteriliyor. Aracın arkasında da pek çok yükseltme yapılmış olup, en belirgin olanı arka tekerlekler üzerindeki bastırma kuvvetini önemli ölçüde artırmak için büyük bir kanat ve yarışa hazır bir difüzörün takılmasıdır.