Jaguar F-Type, BMW Motoru Kullanmaya Başlayacak

Yeni model 2020 yılından itibaren yollardaki yerini alacak.
26-12-2018 08:28 - 22118 Okundu

Jaguar, F-TYPE modeli için bir yenileme düşünmediğini açıklamıştı.Ancak Car Magazine’de çıkan bir habere göre Jaguar, 2020 yılında spor modelini yenilemeyi planlıyor.

Yeni nesil F TYPE hakkında sayısız söylenti olsa da, yayın, aracın önden çekişli olarak yola devam edeceğini söylüyor. Bazı raporlarda aracın ortadan motorlu olarak da gelebileceği belirtiliyor.

2020 F-Type'ın D7b olarak adlandırılan güncellenmiş bir alüminyum platform üzerinde geliştirileceği söyleniyor.Ayrıntılar henüz sınırlı olsa yeni platform selefindekiden biraz daha hafif olacak.Yeni model 2+2 oturma şekli ile gelecek ve dört kişiye kadar oturma kapasitesi sunacak.Yeni modelin en yakın rakibi  Porsche 911 olacak.

Coupe ve cabrio seçenekleri ile gelecek olan model, farklı motor seçenekleri sunacak. Bu motorlar arasında en ilginci ise BMW tabanlı bir 4.4 litrelik V8 ünitenin kullanılacak olması. Raporda, yeni motorun 5.0 litrelik V8 yerine geçeceği ve 560 hp güç üreteceği iddia ediliyor.

Yeni BMW motorunun Jaguar Land Rover ürünlerine girmesi bekleniyor.Raporda hangi modellerde kullanılacağından bahsedilmiyor ancak büyük olasılıkla yeni nesil Range Rover, Range Rover Sport ve Jaguar XJ BMW motorları ile yollara çıkacaklar.