Kia EV3 Şehiriçi Uygun Fiyatlı Bir Elektrikli SUV Olacak

Kia, yeni nesil araçlarını geliştirmeye devam ediyor.
24-10-2023 11:07 - 20605 Okundu

Kia, EV3 olarak adlandırılan yepyeni bir konsept otomobil ortaya çıkardı. Teaser, Jeep Avenger ve Peugeot E-2008'e benzer boyutlarda, uygun fiyatlı bir elektrikli SUV'un önizlemesini yapıyor.

Yola çıkmaya hazır araç önümüzdeki yılın sonuna doğru 30.000 Avro'nun altından başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

EV3 bu araçlardan çok daha küçük olacak, ancak en üst modellerin 480 km'yi aşan bir menzile izin vermek için 77.4kWh kadar büyük pillere sahip olmasını bekliyoruz. Temel modellerin ise maliyetleri mümkün olduğunca düşük tutmak için daha küçük 58kWh'lik bir kurulum kullanması muhtemel. Buna rağmen, en ucuz Kia EV3'lerin 320 km'nin üzerinde bir menzile sahip olması bekleniyor.

 
İç kısımda Kia EV3 Concept, yedi koltuklu Kia EV9 SUV'un üretim öncesi versiyonunda bulunan aynı dikdörtgen direksiyon simidine sahip. EV3 satışa sunulduğunda bu direksiyonun aynı kalmasını beklemesek de, alıcılar aracın Kia'nın çift ekranlı bilgi-eğlence sisteminin en son sürümüne sahip olmasını bekleyebilirler. 

Belirtildiği gibi, Kia EV3'ün önümüzdeki yıl satışa sunulması ve fiyatların potansiyel olarak 30.000 €'nun altında başlaması bekleniyor. Bu da onu satın alabileceğiniz en ucuz elektrikli otomobiller arasına sokacaktır.