Makyajlı 2024 VW Touareg, Küçük Görsel Değişiklikler ve Şasi Yükseltmeleriyle Geliyor

Üçüncü nesil VW Touareg beş yaşında. Alman marka, onu rekabetçi bir pazarda taze tutmak için bir makyajlamaya karar verdi.
17-02-2023 08:56 - 20051 Okundu

Türkiye pazarında da satışta olan ancak yüksek fiyatları nedeniyle yollarda çok göremediğimiz Touareg, 2024 model yılı için makyajlanıyor.

VW'nin parlak QR kodu tarzı kaplaması sayesinde dış tasarım hakkında iyi bir fikir edinebiliyoruz. Değişiklikler, Touareg'in daha ince bir ızgaraya, daha geniş tampon girişlerine ve revize edilmiş farlara sahip olduğu ön kısma odaklanıyor. Yeni far teknolojisi, toplam 38.400 mikro LED ile IQ.LIGHT HD matris teknolojisini içeriyor.

Arka tamponun alt kısmı da biraz revize edilmiş gibi görünüyor.

İçeride, 15 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve dijital gösterge paneli ile Innovision Kokpit aynı kalmış  ancak yazılım güncellenmiş. Yeni güncelleme ile ses kontrolü, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto'da iyileştirmeler ve HD haritalarla yeni navigasyonu beraberinde getiriyor.

 3.0 V6 TSI (benzin), 3.0 V6 TDI (dizel), eHybrid (PHEV) ve   R (PHEV) dahil olmak üzere VW Touareg'in motor seçenekleri aynı kalıyor. Hepsi standart olarak sekiz vitesli otomatik şanzıman ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile geliyor.

Güncellenen VW Touareg, 2023 yazında tanıtılacak. Selefi gibi, mekanik olarak bağlantılı Audi Q7/Q8 ve Porsche Cayenne/Cayenne Coupe ile birlikte Bratislava, Slovakya'da üretilecek.