Maserati, Elektirkli MC20 ve Quattroporte' yi Onayladı

Maserati, bu yılın sonlarına doğru gelecek olan GranCabrio Folgore'un da aralarında bulunduğu bir dizi yeni elektrikli aracı duyurdu.
26-01-2024 12:00 - 275 Okundu

 Otomobil üreticisinin son planına göre, tüm modeller "%100 İtalya'da tasarlanacak, geliştirilecek ve üretilecek." Bununla birlikte, şirket "müşteri isteklerini yansıtmak için elektrifikasyonu hedefleyen kapsamlı bir ürün planı geliştirmeyi" içeren "iddialı bir strateji ile lüks mobilitenin geleceğini yazıyor."

Maserati, elektrikli mobiliteye "her zamankinden daha fazla" inandıklarını ve Avrupa'da halihazırda mevcut olan Grecale Folgore ve GranTurismo Folgore'yi tamamlamak için bir dizi elektrikli araç piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi. Bu çabanın bir parçası olarak, bu yılın sonlarına doğru bir GranCabrio Folgore ürün gamına eklenecek.

MC20 Folgore 2025'te, E-segmenti elektrikli crossover ise 2027'de gelecek. Daha sonra 2028'de bir Quattroporte EV gelmesini bekliyoruz.

Maserati'nin Modena fabrikasının planın bir parçası olarak yeni yatırımlar ile genişletilmesi planlanıyor. 

Maserati, Stellantis'in tek lüks markası olduklarını ve "şu anda güçlü bir iş modeli oluşturduklarını, benzersiz marka konumlandırması doğrultusunda üretim hacimlerini ve kârlı marjları koruyarak lüks segmentteki lider konumunu geliştirmek için elektrikli bir geleceğe doğru ilerlediklerini"  belirtti.