Mercedes, 2019 CLA' nın İlk Görselini Yayınladı

A Serisi sedan izleri görülecek.
17-12-2018 11:24 - 21009 Okundu

Mercedes-Benz, önümüzdeki ay Las Vegas'ta 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) ikinci nesil CLA'nın örtüsünü kaldıracak.A sınıfı sedanda gördüğümüz eğimli tavan çizgisinin CLA'da biraz daha vurgulu olduğunu yayınlanan görselde net bir şekilde görebiliyoruz.

BMW 2 Serisi Gran Coupe ve Audi A3 Liftback ile rekabet edecek olan 2019 CLA, Mercedes tarafından “sınıfının en duygusal aracı” ve “son derece akıllı bir otomotiv örneği” olarak tanımlanıyor.

Mercedes-Benz  (MBUX) bilgi-eğlence sistemi dahil olmak üzere çeşitli teknolojilere yeni CLA'da yer verecek.Sesli kontrol özelliğine sahip bu bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra arttırılmış gerçekliğe sahip navigasyon sistemi de yer alacak. Ayrıca ses komutlarını anlama yeteneğine de sahip olacak.

Kompakt sınıftaki bir otomobilin en üst düzey donanımları ile gelecek olan 2020 Mercedes-Benz CLA'nın dört ve beş kapılı A-Serisi modellerden daha kaliteli malzemelere sahip olduğu düşünülüyor.

Motor yelpazesi, A serisi ile aynı oalcak. Yeni CLA, AMG 35 ve AMG 45 modellerinde de satışa sunulacak ve AMG 45 versiyonu 400 hp gücünde olacak.