Mercedes EQ B Geliyor, Özellikler Ne Olur

Mercedes GLB modeli için elektrikli bir versiyon üretme kararı aldı.
15-01-2019 09:20 - 19502 Okundu

Mercedes, elektrikli suv ailesini genişletiyor.GLB modelinin testlerini gerçekleştiren Mercedes, bir yandan da G Serisi' nin plug-in hibrit ve hibit versiyonu üzerinde çalışıyor.

Yaz başında tanıtılmasını beklediğimiz GLB, 1.3 litrelik ve 2.0 litrelik benzinli üniteler ile satışa sunulacak. Dizel cephesinde ise 2.0 litrelik ünite görev yapacak. Benzinli üniteler 165 hp ile 227 hp arasında değişen güçlere sahip olurken, dizel üniteler 150 ile 190 hp gücünde olacak.

İçten yanmalı motorların yanında bir de elektrikli ünite yer alacak. 2.0 litrelik ünite ile kombine edilmesi beklenen hibrit motor, bir ihtimale iki elektrikli motor ile de gelebilir. Tahminlere göre yeni motor seçeneği 100 km' ye yakın bir menzil mesafesi sunacak.

EQ B olarak adlandırılan yeni model, kabinde GLC ve EQ C modelleri ile benzer özellikler taşıyacak.EQ B'de iki elektrikli motor görev yaparsa 500 km dolaylarında menzil mesafesi ile satışa çıkacak. 

GLB modelini yaz mevsiminde tanıtacak olan Mercedes, elektrikli EQ B' yi ise büyük ihtimalle 2020 yılında piyasaya sürecek..