Mercedes GLB 2019, Yazın Tanıtılabilir

Mercedes' in merakla beklenen modeli GLB, kamuflajını hala koruyor.
03-01-2019 08:07 - 17384 Okundu

Mercedes' in köşeli tasarımı ile gelecek olan Yeni GLB, büyük ihtimalle yaz mevsiminde showroomlardaki yerini alacak. İlk olarak Avrupa'da satışa sunulacak olan model, daha sonra diğer pazarlardaki yerini alacak.

Küçük suv segmentinde yer alacak yeni model,  testler esnasında birçok kez kameralara yakalandı.GLA gibi ölçülere sahip olan model, diğer kardeşlerinden köşeli tasarımı sayesinde farklı gözükecek.Ayrıca yüksek tavan da bir diğer fark.  GLA modelini dar ve basık bulanlar için iyi bir alternatif gibi görünen GLB, geniş bir kabin ve geniş bir bagaj sunacak. Ayrıca aracın coupe gibi gözükmemesi de bir diğer farklılık olarak göze çarpıyor.

MFA2 platformu üzerinde geliştirilen model, A serisi ve CLA serisi ile aynı platformu kullanıyor olacak. Platformun aynı olması motor seçeneklerinin de bu modellerde kullanılanlarla aynı olması anlamına geliyor.Bu nedenle yeni GLB' nin 1.5 litrelik dizel motor seçeneği ile geleceğine kesin gözle bakıyoruz.Bir diğer motor seçeneği ise 2.0 litrelik ünite olacak.Bu ünite ise yaklaşık 300 hp gücünde olacak ve 400 nm tork üretebilecek.

Yeni modeli kabini ise A serisi ile büyük benzerlikler gösterecek.Çift ekranlı bilgi-eğlence sistemi, kaliteli malzemeler ve yüksek teknoloji bu modelde de kullanılacak.